Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-30

RK-29-2008-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-29-2008-30
NázevPověření k provedení kontroly zřizovatele u Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Koten
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje uložila odboru sociálních věcí a zdravotnictví prověřit hospodaření v Nemocnici Třebíč, příspěvkové organizaci, v rozsahu:
1) Výsledky hospodaření v roce 2007
- podrobný rozbor příčin ztrátového hospodaření v roce 2007
- kvantifikace vlivu identifikovaných rizik na výsledek činnosti nemocnice v roce 2007 a dopad tohoto vlivu do hospodaření let následujících.
2) Audit výkonnosti nemocnice (bez ohledu na období)
- přezkoumání výstupů organizace z hlediska zajištění hospodárnosti, efektivity a účelnosti při zabezpečování těchto výstupů,
- porovnání vybraných ukazatelů se standardy,
- analýza nedostatků a definice rizik způsobených případným nehospodárným, neúčelným a neefektivním nakládáním s veřejnými prostředky,
- návrhy realizace nápravných zařízení.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví realizoval zakázku v níž byla vybrána firma FinAudit s. r. o., tř. Svobody 645/2, 772 00 Olomouc, IČ 61947407 (o výsledku výběrového řízení byla informována rada kraje dne 15. 9. 2008). Tato firma by měla výše uvedené prověření hospodaření realizovat.
Pro zdárnou realizaci splnění úkolu rady kraje je nezbytné, aby rada pověřila v rámci výkonu zřizovatelské funkce Krajský úřad kraje Vysočina provedením kontroly zřizovatele v Nemocnici Třebíč, příspěvkové organizaci. Tato kontrola bude provedena na základě smlouvy a standardního pověření ředitele zaměstnanci vítězného uchazeče.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí a zdravotnictví navrhuje Radě kraje Vysočina pověřit Krajský úřad kraje Vysočina provedením kontroly zřizovatele u Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace.

Dle § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vykonává zřizovatelské funkce vůči právnickým osobám zřízeným krajem rada kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
Krajský úřad kraje Vysočina provedením kontroly zřizovatele u Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace v rozsahu dle materiálu RK-29-2008-30
Odpovědnost Odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz