Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-27

RK-29-2008-27.doc  RK-29-2008-27pr1.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-29-2008-27
NázevNávrh projektu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace - Zelená krajnice 2008
Zpracoval I. Ševecová, E. Neuwirthová
Předkládá L. Staněk, I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuTento materiál je předkládán Radě kraje Vysočina jako informace o připravovaném projektu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace - Zelená krajnice 2008 viz materiál RK-29-2008-27, př. 1.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace (dále jen KSÚSV) každý rok vynakládá nemalé finanční prostředky na úklid odpadků u silnic II. a III. tříd, které jsou ve vlastnictví kraje Vysočina. Sběr, odvoz a následné uložení odpadků na skládku je finančně i časově náročná činnost. Cílem předloženého projektu KSÚSV je ve spolupráci se školami zapojit mladé lidi do úklidu černých skládek, které se nachází u silnic ve vlastnictví kraje a tím ve větší míře dostat do povědomí široké veřejnosti a především mladých lidí, že vyhozené odpadky u silnic nejen znečišťují životní prostředí, ale na jejich následnou likvidaci je třeba vynaložit nemalé finanční prostředky.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina předkládá radě kraje návrh projektu Zelená krajnice 2008 . Vzhledem k odhadované výši projektu 12 tis. Kč, bude projekt Zelená krajnice 2008 hrazen z provozního příspěvku KSÚSV.
StanoviskaOdbor školství mládeže a sportu: s řediteli škol bude projednáno možné zapojení žáků do projektu. Během školního vyučování je škola zodpovědná mimo jiné za bezpečnost a zdraví žáků, proto bychom se přikláněli k variantě zapojit žáky do úklidu černých skládek v době mimo vyučování.
Odbor životního prostředí: souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
projekt Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace - Zelená krajnice 2008 ;
ukládá
řediteli Krajské správy a údržby silnic Vysočiny zajistit projekt Zelená krajnice 2008 nejpozději do 31. 10. 2008.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor školství mládeže a sportu a ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Termín 31.12.2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz