Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-13

RK-29-2008-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-29-2008-13
NázevNávrh na změnu názvu akce, zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek a návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na změnu názvu akce, zařazené v rozpočtu kraje a návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
V rozpočtu kraje pro rok 2008 je v kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství zařazena akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce požárního řešení a elektroinstalace s předpokladem vypracování projektové dokumentace v letošním roce. Jedná se o jednu z postupných etap celkového řešení budovy školy. V průběhu přípravy a realizace vyplynula potřeba změnit věcnou náplň a rozhraní etap. Odbor majetkový do návrhu rozpočtu pro rok 2009 zařadil akci VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce suterénu, vodovodu a ÚT , zahrnující také nově zjištěný havarijní stav vodovodní přípojky, nutné úpravy v kotelně a část prací z původně zamýšlené etapy požárního řešení a elektroinstalace.
Odbor majetkový dále do návrhu rozpočtu pro rok 2009 zařadil akci SŠ řemesel a služeb Moravské Budějovice - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace .
Vzhledem k tomu, že příprava stavebních akcí vyžaduje delší čas na určení nutných souvislostí, je potřebné zahájit projekční práce v roce předcházejícím roku výstavby.
Návrh řešení Návrh řešení předpokládá změnu názvu akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce požárního řešení a elektroinstalace , zařazené v kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, na nový název akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce suterénu, vodovodu a ÚT .
Návrh dále předpokládá zařazení nové akce SŠ řemesel a služeb Moravské Budějovice - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Finanční krytí rozšířené přejmenované akce a nově zařazené akce navrhuje odbor majetkový řešit v rámci kapitoly Nemovitý majetek, zvýšením přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o celkovou částku 450 tis. Kč, a to 250 tis. Kč u akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce suterénu, vodovodu a ÚT a 200 tis. Kč u akce SŠ řemesel a služeb Moravské Budějovice - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace , se současným snížením položky Investice ve školství o částku 450 tis. Kč (akce SŠ řemesel M. Budějovice - rekonstrukce kuchyně ) . Z důvodu většího rozsahu a nutné rekonstrukce sousedící části domova mládeže, je s přípravou této akce uvažováno v příštím roce. Vypracování projektových dokumentací u výše uvedených akcí umožní vyřízení povolení stavby v dostatečném předstihu.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
OŠMS nemá námitek k rozšíření akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč ani k zařazení nové akce SŠ řemesel a služeb Moravské Budějovice. V obou případech se jedná o akce vedoucí ke zlepšení technického stavu budov, které budou sloučenými středními školami využívány i po období demografického poklesu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SŠ řemesel a služeb Moravské Budějovice - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
* změnu názvu akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce požárního řešení a elektroinstalace , zařazené v kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na nový název akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce suterénu, vodovodu a ÚT ;
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 450 tis. Kč při současném snížení položky Investice ve školství o stejnou částku 450 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz