Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-04

RK-29-2008-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-29-2008-04
NázevUzavření budoucí darovací smlouvy v rámci stavby Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o budoucí darování lávky pro pěší a podstavců pro sochy do vlastnictví města.
Kraj Vysočina je investorem silničních staveb na silnicích II. a III. třídy. Jednou z realizovaných akcí je stavba Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích v katastrálním území Jaroměřice nad Rokytnou. Před rekonstrukcí byl součástí mostu chodník a od komunikace jej oddělovalo zábradlí. Rekonstrukcí se chodník od komunikace vyčlenil a vznikla lávka pro pěší (energetická lávka), která je samostatným stavebním objektem s vlastní konstrukcí umístěným těsně vedle rekonstruovaného silničního mostu. Vzhledem k novému šířkovému uspořádání mostu byly původní podstavce pod sochy odstraněny a nahrazeny novými. Město Jaroměřice nad Rokytnou požádalo o bezplatný převod lávky pro pěší (energetické lávky) a 4 ks podstavců pod sochy. Vzhledem k tomu, že sochy jsou ve vlastnictví Města Jaroměřice nad Rokytnou je vhodné sjednotit vlastnictví soch a podstavců. Jelikož výše uvedená stavba byla spolufinancována z prostředků EU, není možno do uplynutí doby udržitelnosti, s takto pořízeným majetkem nakládat a musí zůstat po dobu pěti let ode dne vydání prvního Rozhodnutí v majetku konečného příjemce, tj. kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít budoucí darovací smlouvu na převod lávky pro pěší (energetické lávky) a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví Města Jaroměřice nad Rokytnou.
StanoviskaMinisterstvo pro místní rozvoj, Odbor SROP, JPD 2 a FS ve svém stanovisku k převodu části majetku pořízeného z programu SROP - projekt CZ.04/1.05/2.1.00.6/4093 ze dne
30. 5. 2008 sdělilo, že nemá žádných námitek proti uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací.
Městský úřad Třebíč, odbor výstavby a památkové péče, oddělení památkové péče ve vyjádření ze dne 11. 2. 2008 konstatuje, že barokní sochy, které jsou nemovitou kulturní památkou, tvoří spolu se zděnými podstavci neoddělitelný funkční a především výtvarný celek. Z tohoto důvodu považuje oddělení památkové péče za žádoucí, aby došlo k převodu podstavců do majetku Města Jaroměřice nad Rokytnou a převod doporučuje.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování lávky pro pěší (energetické lávky) vybudované v rámci stavby Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Jaroměřice nad Rokytnou na úřední desce;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí darovací mezi krajem Vysočina jako budoucím dárcem a městem Jaroměřice nad Rokytnou jako budoucím obdarovaným na lávku pro pěší (energetickou lávku) vybudovanou v rámci stavby Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz