Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-03

RK-29-2008-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-29-2008-03
NázevInformace o uzavření dodatku smlouvy o dílo na investiční stavební akci Krajský úřad kraje Vysočina - rekonstrukce DM Věžní ul. Jihlava
Zpracoval H.Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o rozhodnutí člena rady kraje o uzavření dodatku ke smlouvě o dílo na investiční stavební akci.
V rozpočtu kraje Vysočina je m.j. zařazena akce Krajský úřad kraje Vysočina - rekonstrukce DM Věžní ul. Jihlava . Jedná se o rekonstrukci již nevyužívaného domova mládeže pro potřeby krajského úřadu - OŠMS.
Při vlastním provádění díla se vyskytly práce nad rámec položkového rozpočtu, které při zpracovávání projektové dokumentace nebylo možné předpokládat nebo nebyly zadány, avšak k provedení a dokončení této stavby je nezbytně nutné je provést. Jedná se o statické zpevnění stropů v 1. NP, podhled v 1. PP, oprava včetně nátěru venkovní fasády, dozdění příček, elektroinstalace - nové páteřní vedení. Dále během provádění stavby oddělení hospodářské správy podalo doplňující požadavky k této stavbě - v 1. PP vybudování uzavřeného prostoru, jednotný orientační systém, zapuštěná zrcadla do obkladu atd.
Návrh řešení Na základě § 23 odst. 7 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, byl vyzván dodavatel stavby, STAVOKOMP SERVICE s.r.o., Bělohradská 119, 580 01 Havlíčkův Brod k podání nabídky na dodatečné stavební práce podle položkového rozpočtu odsouhlaseného technickým dozorem objednatele. Oslovený dodavatel podal 25. 8. 2008 nabídku, která splňuje zadané podmínky pro předložení nabídky, s nabídkovou cenou 589 893 Kč vč. DPH. Cena stavby celkem tedy činí 9 417 758 Kč vč. DPH. Hodnota dodatečných stavebních prací nepřesahuje 20 % ceny původní veřejné zakázky. Tyto práce jsou finančně kryty rozpočtem kraje.
Rozhodnutím ze dne 26. 8. 2008 rozhodl člen rady pro oblast financí a majetku o zadání veřejné zakázky na dodatečné stavební práce na stavbě Krajský úřad kraje Vysočina - rekonstrukce DM Věžní ul. Jihlava a dne 27. 8. 2008 byl podepsán Dodatek č. 1 ke Smlouvě o dílo ze dne 22. 4. 2008.
Podle čl. 2 odst. (11) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina rozhoduje o uzavření dodatku smlouvy hejtman, náměstek hejtmana nebo gesční radní a o tomto rozhodnutí bude informována rada kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí člena rady kraje pro oblast financí a majetku o uzavření dodatku č. 1 ke Smlouvě o dílo ze dne 22. 4. 2008 na akci Krajský úřad kraje Vysočina - rekonstrukce DM Věžní ul. Jihlava .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 23. září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz