Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2008-40

RK-28-2008-40.doc  RK-28-2008-40pr2.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-28-2008-40
NázevNávrh rozpočtového opatření u kapitoly Zdravotnictví - dotace na provoz - pořádání konference Pelhřimovské chirurgické dny pro Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, bude již po čtrnácté pořádat odbornou celostátní konferenci Pelhřimovské chirurgické dny , garantované Chirurgickou společností České lékařské společnosti J. E. Purkyně. Konference se bude konat 7. listopadu 2008 v kulturním domě Máj v Pelhřimově.
Lékaři se v letošním ročníku soustředí na náhlé příhody v chirurgii, poradní předloktí a ruky, varia. Zdravotní sestry se budou zabývat problematikou ošetřovatelské péče v obecné rovině.
Uskutečnění této akce je spojeno kromě organizačních záležitostí také s nemalými finančními náklady. Předpokládané náklady na uskutečnění tohoto setkání činí 200 tis. Kč. Pro informaci je v příloze toho materiálu uveden položkový rozpočet akce.
Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, požádala o příspěvek na pokrytí části nákladů spojených s pořádáním tohoto odborného setkání ve výši 50 tis. Kč. Příspěvek bude využit na tisk pozvánek a certifikátů pro lékaře a sestry, na úhradu nákladů souvisejících s pronájmem prostor, ve kterých se akce uskuteční a dále pak na úhradu osobních nákladů pracovníků podílejících se na přípravě a průběhu akce.
Návrh řešení Účelem příspěvku je podpora tradičního odborného setkání celostátního významu pořádaného Nemocnicí Pelhřimov, příspěvkovou organizací.
Zastupitelstvo kraje usnesením č. 0499/07/2007/ZK v rámci § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví schválilo financování vybraných osvětových akcí na celokrajské či celorepublikové úrovni, např. chirurgické dny, anesteziologické dny apod. ve výši 300 tis. Kč. Vzhledem k omezeným finančním prostředkům se radě kraje doporučuje poskytnutí příspěvku ve výši 30 tis. Kč. Pro informaci je v příloze č. 2 tohoto materiálu uveden přehled obdobných akcí pořádaných nemocnicemi kraje Vysočina v roce 2008.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Aktuální stav rezervy u § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví činí 140 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci pro Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci, IČ 00511951 ve výši 30 tis. Kč za účelem krytí části nákladů spojených s pořádáním celostátní konference Pelhřimovské chirurgické dny ;
schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje a kapitoly Zdravotnictví zvýšení § 3522 - Ostatní nemocnice, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o 30 tis. Kč s určením pro Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci, při současném snížení § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, položky 5901 - Nespecifikované rezervy o stejnou částku 30 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace o částku 30 tis. Kč s určením na krytí nákladů spojených s pořádáním celostátní konference Pelhřimovské chirurgické dny .
Odpovědnost Nemocnice Pelhřimov, p. o., OSVZ, ekonomický odbor
Termín 30. 11. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz