Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2008-47

RK-27-2008-47.doc  RK-27-2008-47pr1.doc  RK-27-2008-47pr2.doc  RK-27-2008-47pr3.doc
Číslo materiálu47
Číslo jednacíRK-27-2008-47
NázevZměna Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval J. Mikyna, I. Olšanová
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuJedná se o projednání celkem 12-ti žádostí obcí o změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen PRVKUK ). Žádosti lze rozdělit na dvě oblasti, jedna se týká především oblasti zásobování pitnou vodou, zejména zajištění kvality a množství dodávané pitné vody pro obyvatele a tím zvýšené potřeby realizovat jednotlivá požadovaná opatření, se kterými PRVKUK nepočítal. Druhá oblast se týká změn navržených opatření, neboť při zpracování projektových dokumentací bylo navrženo výhodnější řešení. Žádosti obcí jsou podány v různém stupni rozpracování, a to od záměrů pro územní plány obcí, až po zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení.
Podle ustanovení § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích), ve znění pozdějších předpisů kraj v samostatné působnosti zajišťuje zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizací pro své území a schválí ho nejdéle na dobu 10 let.
PRVKUK byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje podané žádosti obcí o změnu PRVKUKu. Z podaných žádostí byl vypracován přehledný materiál.
O vyjádření bylo požádáno Ministerstvo zemědělství, které bylo spoluobjednatelem PRVKUKu a je ústředním orgánem na úseku vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu. Stanovisko Ministerstva zemědělství ze dne 22.8.2008 se podanými žádostmi zabývalo a k 7-mi podáním nemá zásadní připomínky, ale s 5-ti podáními nesouhlasí (viz materiál RK-27-2008-47, př. 3).
Návrh řešení Žádosti o změnu schváleného PRVKUK předložily obec Urbanov (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Unčín (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Líšná (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Kněževes (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Krásněves (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Hodice (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Řídelov (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou a změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Koberovice (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Kynice (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Krahulčí (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Krhov (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod) a obec Štěměchy (dílčí změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod).

Předložené žádosti byly posouzeny krajským úřadem, odborem lesního a vodního hospodářství a zemědělství a s přihlédnutím ke stanovisku Ministerstva zemědělství a k ostatním skutečnostem byly doporučeny ke schválení žádosti uvedené v materiálu
RK-27-2008-47, př. 1. Žádosti uvedené v materiálu RK-27-2008-47, př. 2 ke schválení doporučeny nebyly.
StanoviskaMateriál byl projednán s příslušným složkovým radním Ivo Rohovským.

Odbor regionálního rozvoje:
Nemá připomínek k předloženému materiálu.
Návrh usneseníVARIANTA I.
Rada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu RK-27-2008-47, př. 1;
nedoporučuje
zastupitelstvu kraje schválit změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu RK-27-2008-47, př. 2.

VARIANTA II.
Rada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu RK-27-2008-47, př. 1 a materiálu RK-27-2008-47, př. 2.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 16. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz