Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2008-10

RK-27-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-27-2008-10
NázevNabídka majetku v příslušnosti hospodaření Správy železniční dopravní cesty
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o nabídku využití nepotřebného majetku státu.
Správa železniční dopravní cesty, státní organizace se obrátila na kraj Vysočinu s nabídkou a žádostí o vyjádření k záměru převodu nepotřebných provozních budov a budov zastávek z hlediska potřeb kraje. Průvodní dopis s přílohou, je obsahem materiálu RK-27-2008-10 př.1. Případné konkrétní převody majetku podléhají schválení usnesením vlády České republiky a musí být úplatné. Sama SŽDC uvádí, že stav majetku odpovídá jejich stáří a nese stopy značného opotřebení. OM dotazem na SŽDC ověřil, že nabídka byla zaslána i obcím dle lokalizace nepotřebného majetku. SŽDC uvádí, že uvítá, kdyby požadavky na převod byly předloženy do 30. 9. 2008.
OM zajistil předání nabídky resortním odborům krajského úřadu se žádostí o zajištění projednání případné potřeby či využitelnosti.
Návrh řešení Resortní odbory krajského úřadu ani odbor majetkový nepovažují nabízený nepotřebný majetek pro kraj resp. krajem zřizované organizace za využitelný. OM proto navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje vzít na vědomí nabídku převodu nepotřebného majetku státu v příslušnosti hospodaření Správy železniční dopravní cesty, státní organizace a rozhodnout nevyužít tuto nabídku.
StanoviskaOdbor kultury a památkové péče oslovil s nabídkou na koupi státního majetku od Správy železniční dopravní cesty všechny příspěvkové organizace zřizované krajem na úseku kultury. Žádná z příspěvkových organizací neprojevila zájem o využití nabízených objektů a s ohledem na původní účely, k nimž byly objekty určeny, jejich velikost a umístění, neshledává odbor kultury a památkové péče jiné možnosti uplatnění v rámci spravované oblasti. Stanovisko k předmětné nabídce bylo projednáno s Janou Fischerovou, radní pro oblast školství a kultury, která s výše uvedenými závěry souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství prověřil nabídku se závěrem, že Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace nemá zájem o využití nepotřebného majetku v příslušnosti Správy železniční dopravní cesty, státní organizace
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví prověřil nabídku se závěrem, že z uvedeného seznamu objektů není pro potřeby v oblasti zdravotnictví a sociálních věcí žádný využitelný.
Odbor školství, mládeže a sportu s ohledem na charakter nabízeného nepotřebného majetku Správy železniční dopravní cesty sdělil, že majetek není pro potřeby krajského školství využitelný. Stanovisko bylo projednáno s Janou Fischerovou, radní pro oblast školství a kultury, která s výše uvedenými závěry souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
Doporučuje
zastupitelstvu kraje vzít na vědomí nabídku převodu nepotřebného majetku státu v příslušnosti hospodaření Správy železniční dopravní cesty, státní organizace dle materiálu RK-27-2008-10, př. 1 a rozhodnout nevyužít tuto nabídku.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 16. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz