Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2008-50

RK-26-2008-50.doc
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-26-2008-50
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2008 - poskytnutí finančních prostředků na rozvoj hospicové péče v Nemocnici Pelhřimov, příspěvkové organizace
Zpracoval R. Hošek, D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuJedním z další záměrů Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace je v rámci zkvalitňování péče a z důvodu nedostupnosti hospicových lůžek v kraji Vysočina, vybudovat na doléčovací a rehabilitační jednotce rodinný pokoj hospicového typu, který bude sloužit nemocným a jejich nejbližším při poslední fázi lidského života - při umírání.
Návrh řešení Za pomoci vyškolených dobrovolníků, spolupráce rodin a veškerého personálu nemocnice je tato služba již několik let na doléčovací a rehabilitační jednotce poskytována. Nemocnice by však tuto službu určenou především onkologicky a nevyléčitelně nemocným pacientům zabezpečila v důstojném a klidném prostředí.
Z tohoto důvodu se radě kraje navrhuje rozhodnout o poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 60 tis. Kč na spolufinancování vybavení pokoje zejména pořízení polohovacího lůžka, protiskluzové podlahové krytiny a nábytku. Zároveň se radě kraje navrhuje schválit realizaci této dotace dle níže uvedeného usnesení.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské stroje a majetek kraje je 4 628 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* poskytnout neinvestiční dotaci ve výši 60 tis. Kč;
pro Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci, IČ 00511951, za účelem realizace nákupu nového vybavení rodinného pokoje hospicového typu.
schvaluje
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Zdravotnictví, § 3522 - Ostatní nemocnice, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím (UZ 00000) o částku 60 tis. Kč, s určením pro Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci, při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 60 tis. Kč.
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz o částku 60 tis. Kč, na rok 2008 u Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace, k zajištění nákupu nového vybavení rodinného pokoje hospicového typu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ředitel Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace, ekonomický odbor
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz