Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2008-20

RK-26-2008-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-26-2008-20
NázevMobilní telefonie - přechod na nového operátora
Zpracoval E. Janoušková, K. Mayerová
Předkládá E. Janoušková, P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 15. 4. 2008 usnesením číslo 0464/12/2008/RK schválila výběr nového operátora pro mobilní a pevnou telefonii pro kraj Vysočina. Mobilní telefonii bude zajišťovat společnost T-Mobile Czech Republic, a. s., na základě podepsané smlouvy.
V rámci plynulého přechodu na nového mobilního operátora bylo již provedeno několik nutných kroků, které řešil Odbor informatiky ve spolupráci s ředitelkou Sekce ekonomiky a podpory. Seznam dosavadních činností a Seznam opatření ke snížení bezpečnostních rizik je popsán v příloze č. 1 materiálu RK-26-2008-20.

Nezbytným krokem je aktualizace vnitřní směrnice upravující přidělování a užívání mobilních telefonů a SIM karet.
Návrh řešení Odbor informatiky spolu s ředitelkou SEP navrhuje aktualizovat směrnici týkající se přidělování a užívání mobilních telefonů a SIM karet dle materiálu RK-26-2008-20, př. 2.

Nejdůležitější změnou v této směrnici je to, že veškeré objednávání, vydávání a evidenci SIM karet bude řešit odbor informatiky, samotné SIM karty a mobilní telefony budou předávány na základě předávacího protokolu. Nově přibyl režim doplňkové SIM karty, v návaznosti na tuto možnost bylo do směrnice doplněno vyúčtování doplňkových služeb, zkráceno zúčtovací období pro služební telefony ze 6 na 3 měsíce a stanoven postup při vyúčtování služeb. Rozdělení zaměstnanců dle limitů (V, ZZ, Z) zůstává, o přidělení limitu rozhoduje ředitel Krajského úřadu kraje Vysočina svým příkazem.

S přechodem na nového poskytovatele služeb je třeba zajistit pokračující krizovou komunikaci pro vybraná mobilní čísla. Popis řešení je uveden v příloze č. 3 tohoto materiálu a je zároveň součástí navrhované směrnice.
StanoviskaOSŘKŽÚ, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace týkající se činností a opatření vedoucích ke snížení bezpečnostních rizik, která byla uskutečněna v rámci přechodu na nového mobilního operátora dle materiálu
RK-26-2008-20, př. 1, a informace o zabezpečení zákonných povinností v oblasti krizového řízení dle materiálu RK-26-2008-20, př. 3.
schvaluje
Směrnici upravující přidělování a užívání mobilních telefonů a SIM karet č. ...., dle materiálu RK-26-2008-20, př. 2.
Odpovědnost OI, ředitel SEP
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz