Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2008-15

RK-26-2008-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-26-2008-15
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zvýšení položky určené ke krytí nákladů spojených s majetkem kraje.
Rozpočet kraje Vysočina obsahuje mj. na kapitole Nemovitý majetek položku Výdaje spojené s majetkem kraje. Z této položky jsou hrazeny provozní výdaje zahrnující zejména:
Geometrické plány
Znalecké posudky
Technická pomoc
Kolky a správní poplatky
Inzeráty a náklady na zveřejňování na centrální adrese
Daň z nemovitostí
Daň z převodu nemovitostí
Poplatky za vynětí ze ZPF a LPF
Náklady na druhou úroveň pojištění
a další
V letošním roce jsou značné náklady spojené zejména s rozsáhlým zaměřováním pozemků pod silnicemi II. a III. třídy, znaleckými posudky zpracovávanými na výkupy pozemků pod silnicemi. S ohledem na známý rozsah zadávaných služeb (zejména geometrických plánů a technických pomocí - průzkumů prověřujících statický stav dřevěných konstrukcí v některých objektech ve vlastnictví kraje a prověřování záměrů) je potřebné zvýšit finanční krytí výše uvedené položky.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření, spočívající v navýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, položka Výdaje spojené s majetkem kraje o částku 1 400 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje po jednání rady kraje č. 25/2008 dne 19. 8. 2008 je 4 628 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, § 3639 Komunální služby a územní rozvoj jinde nezařazené (ÚZ 00080) o částku 1 400 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 400 tis. Kč určenou na výdaje spojené s majetkem kraje.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín srpen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz