Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2008-14

RK-25-2008-14.doc  RK-25-2008-14pr1.doc  RK-25-2008-14pr1upr1.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-25-2008-14
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek - zvýšení položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství
Zpracoval E. Jozífek, P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zvýšení finančních prostředků na realizované akce v oblasti školství.
Schválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2008 zahrnuje na Kapitole Nemovitý majetek, položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek je rozepsána v příloze M1 rozpočtu do konkrétních akcí. V průběhu realizace během roku dochází u vyjmenovaných akcí ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných víceprací a rozšíření předmětu díla. Formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1 se v průběhu roku podle potřeby přesouvají finanční prostředky potřebné ke krytí nákladů jednotlivých akcí. V současné době již nejsou reservy a je potřebné některé akce posílit.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření, spočívající v navýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o xxxx Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 13. 8. 2008 je 6 457 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, příloha M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o celkovou částku 1 759 tis. Kč na akce jmenovitě uvedené v materiálu RK-25-2008-14, př. 1 při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 759 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín-- srpen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz