Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2008-07

RK-25-2008-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-25-2008-07
NázevBudoucí převzetí silničního majetku v souvislosti se stavbou ŘSD ČR I/34 Rouštany - Pohled
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se budoucí převzetí úseku silnice I. třídy a stavebního objektu od ŘSD ČR.
Ředitelství silnic a dálnic připravuje silniční stavbu I/34 Rouštany - Pohled. Jedná se přeložku silnice I/34 cca 3 km za Havlíčkovým Brodem směrem na Pardubice v místě křižovatek této silnice se silnicí I/19 (směr Žďár nad Sázavou) a III/03422 (směr obec Jilemník). Investor se obrátil na kraj Vysočinu se žádostí o projednání navržené smlouvy o budoucí darovací smlouvě a závazného prohlášení, které řeší budoucí uspořádání silniční sítě - převzetí úseku stávající silnice I/34 a stavebního objektu do vlastnictví kraje. Části stávající silnice I/34 budou po dokončení stavby přeřazeny a nově zařazeny jako silnice III. třídy, místní komunikace nebo rekultivovány. Stávající napojení silnice III/03422 je křižovatkou na silnici I/34. Nově bude provedeno napojení silnice III/03422 na další silniční síť pokračováním od této křižovatky po stávající silnici I/34 k nové křižovatce na silnici I/19. Tento úsek stávající silnice I/34 by kraj Vysočina měl převzít do svého vlastnictví. Rovněž uvedenou novou křižovatku by měl kraj Vysočina podle návrhu ŘSD převzít do svého vlastnictví jako stavební objekt, který bude součástí silnice III. třídy.
Návrh řešení OM doporučuje žádosti vyhovět a návrhy akceptovat. Návrhy přepokládají převzetí vyřazeného úseku silnice I/34 v minimálním rozsahu zajišťujícím logické propojení silnice III/03422 na další silniční síť. Nová křižovatka bude součástí této trasy a ŘSD požaduje formou závazného prohlášení kraje ošetřit budoucí převzetí tohoto stavebního objektu do vlastnictví kraje Vysočina. Objekt bude krajem převzat nejpozději do 3 měsíců od doručení písemné výzvy ŘSD ČR.
Návrh usnesení předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na v budoucnu vyřazený úsek silnice I/34 a rozhodnout o nabytí v budou vybudovaného stavebního objektu SO 103.
StanoviskaODSH souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout:
* uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a krajem Vysočina, podle které Ředitelství silnic a dálnic ČR převede a kraj Vysočina převezme do svého vlastnictví úsek stávající silnice I/34 od křižovatky se silnicí III/03422 do místa budoucí křižovatky se silnicí I/19;
* nabýt bezúplatným převodem od Ředitelství silnic a dálnic ČR stavební objekt SO 103 v budoucnu vybudovaný v rámci stavby I/34 Rouštany - Pohled do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz